De Week van Ons Eten

Culemborg, Gelderland

  • De aardappel in de schijnwerpers tijdens De Week van Ons Eten

    Geplaatst op 9 september 51 keer bekeken
    De aardappel staat dit najaar nadrukkelijk in het zonnetje. De Nederlandse Aardappel Organisatie (NAO) is namelijk partner geworden van De Week van Ons Eten. Deze happening vindt van 4 tot en met 11 oktober 2025 door het hele land plaats. De landelijke campagne brengt consumenten, producenten en…
  • Landbouw en Landgebruik

    Geplaatst op 12 augustus 94 keer bekeken
    Banen voor een duurzame toekomst De overgang naar een duurzame voedselvoorziening vraagt niet alleen om veranderingen in de landbouw, maar ook om nieuwe en aangepaste beroepen in de hele keten – van productie tot consumptie. Het nieuwste rapport laat zien welke functies daarbij cruciaal zijn en hoe…
  • Tom Middendorp verzorgt eerste Voedselrede tijdens De Week van Ons Eten

    Geplaatst op 8 juli 197 keer bekeken
    Het Ministerie van Landbouw, Visserij, Voedselzekerheid en Natuur (LVVN) organiseert in samenwerking met De Week van Ons Eten de Voedselrede. De allereerste Voedselrede op maandag 6 oktober wordt dit jaar uitgesproken door Tom Middendorp. Als voormalig Commandant der Strijdkrachten biedt hij een…
  • Foodvalley partner van De Week van Ons Eten

    Geplaatst op 23 juni 328 keer bekeken
    Wat mooi dat ook het Wageningse Foodvalley partner is geworden van De Week van Ons Eten! Directeur Marjolein Brasz vertelt: ‘Wij van Foodvalley geloven in de kracht van samenwerking, door het in beweging brengen van alle stakeholders in de keten – van boeren tot consumenten en overheden, inclusief…
  • Plantum sluit zich aan bij De Week van Ons Eten

    Geplaatst op 23 juni 128 keer bekeken
    Met trots verwelkomen we Plantum als partner van De Week van Ons Eten! Na een aantal verfrissende gesprekken heeft Plantum, de branchevereniging voor bedrijven in de sector veredeling, vermeerdering en opkweek van zaden en jonge planten, besloten partner te worden van De Week van Ons Eten. Bert van…
  • Zomerfair Markt & Imkerdag
    za 12 juli 2025 10:00 – 15:00 (afgelopen), Sliedrecht, Zuid-Holland

    Geplaatst op 12 juni 204 keer bekeken
    ZOMERFAiR & DAG VAN DE IMKER Zaterdag 12 juli tussen 10.00-15.00 uur is iedereen van harte welkom bij Moestuin Sliedrecht. Noteer alvast in uw agenda! De imker is aanwezig en vertelt u graag meer over de wondere wereld van de bij en het ambacht van bijen houden. Tijdens deze dag staan er ook diverse…
  • Vis it is!

    Geplaatst op 2 juni 130 keer bekeken
    De Albert Heijn zet zich verder in richting een gezondere en duurzamere visketen. Zo zetten ze stappen door alternatieven voor visolie zoals algenolie te gebruiken, reststromen beter te benutten, toezicht op vissersschepen te verscherpen en actief bij te dragen aan dierenwelzijn via het Catch…
  • Hollands Kroon partner van De Week van Ons Eten

    Geplaatst op 27 mei 152 keer bekeken
    Steeds meer gemeenten worden partner van De Week van Ons Eten vanwege de aansluiting op het netwerk en hun aandacht voor de boer-burger-verbinding. Namens de gemeente Hollands Kroon in de kop van Noord-Holland was wethouder economie en brede welvaart Robert Leever aanwezig op het netwerkdiner. Om…
  • Samen proeven, verbinden en versterken

    Geplaatst op 27 mei 198 keer bekeken
    Op dinsdag 20 mei organiseerden we voor onze partners het jaarlijkse netwerkdiner bij het Koning Willem I College in ’s-Hertogenbosch. De middag begon met prikkelende mini-masterclasses, waarin genodigden hun smaakpapillen op de proef stelden en ontdekten wat het KW1C het bedrijfsleven te bieden…
  • Jumbo partner van De Week van Ons Eten!

    Geplaatst op 16 mei 310 keer bekeken
    Wat geweldig dat we Jumbo Supermarkten mogen verwelkomen als nieuwe partner van De Week van Ons Eten! Van 4 t/m 11 oktober gaat het in heel Nederland over de waarde van ons eten: over gezondheid, duurzaamheid, economie èn gezelligheid. Menno Wigtman en Suzanne van der Vaart van Jumbo en Bert van…
  • Woensdag Gehaktdag
    wo 8 oktober 2025, Landelijk

    Geplaatst op 13 mei 391 keer bekeken
    Deze uitdrukking vindt zijn oorsprong in de jaren ’50 en ’60, toen veel mensen op maandag en dinsdag kliekjes aten en op woensdag vers vlees, vaak gehakt, op tafel kwam – een betaalbare keuze en bovendien een manier om het hele dier te benutten. De gedachte erachter sluit goed aan bij de thema’s van…
  • De Nationale Food Quiz
    wo 8 oktober 2025 13:00 – 18:00, Naaldwijk, Zuid-Holland

    Geplaatst op 13 mei 284 keer bekeken
    Doe mee aan de Nationale Food Quiz 2025 – een inspirerende, interactieve middag waarin kennis, netwerken én plezier samenkomen in World Horti Center. 📍 Locatie: World Horti Center, Naaldwijk 📅 Datum: Woensdag 8 oktober 2025 ⏰ Tijd: 13:00 – 17:30 uur 🎯 Voor wie: Studenten, professionals,…
Berichten
Datum
Locatie
Thema
Doelgroep