
ZuiderZwam
Tilburg, Noord-Brabant
Volgend 19 resultaten
-
De Week van Ons Eten
De Week van Ons Eten is de tweede week in oktober, van 4 t/m 11 oktober 2025, waarin we iederen bewust proberen te laten genieten van goed en gezond voedsel, want het smaakt beter als je weet wat je eet. Onze voedselsector en innovatie in alle schakels van de keten; alles over eten heeft een plek tijdens De Week van Ons Eten. Wil je meer weten over de achtergrond, het bestuur en het projectteam? Lees dan snel "over ons"!
24 volgers
-
Foodvalley
Samen bouwen aan een duurzaam voedselsysteem Foodvalley is een onafhankelijke non-profitorganisatie die sinds 2004 werkt aan de transitie naar een duurzaam voedselsysteem. We bouwen en versterken een internationaal ecosysteem van bedrijven, overheden, onderwijs- en kennisinstellingen die samen innoveren op het gebied van gezonde voeding en duurzame productie, waarbij natuurlijke hulpbronnen optimaal worden benut en de voedselzekerheid toeneemt. Van idee naar praktijk: onze aanpak Als Practice Leader begeleiden we partijen van ambitie naar concrete actie. We brengen koplopers uit verschillende sectoren en landen bij elkaar en stimuleren collectieve actie op de gebieden proteinetransitie, gezonde voeding en circulaire agrifood. We bieden toegang tot relevante netwerken en communities, financiële middelen, gedeelde faciliteiten en best practices. Zo versnellen we innovatie en business development en bouwen we samen aan nieuwe, toekomstbestendige sectoren. Onze visie voor 2050: een voedselsysteem dat tien miljard mensen voorziet van gezond, betaalbaar en duurzaam voedsel, geproduceerd met respect voor mens, dier en planeet. Partners vormen de kern van ons ecosysteem: start-ups, scale-ups, multinationals en kennisinstellingen werken samen aan het versnellen van systeemverandering. Samen bepalen we de koers, initiëren we initiatieven en programma’s en creëren we internationale zichtbaarheid, impact en economische groei. Shaping the future of food together www.foodvalley.nl
11 volgers
-
Food&Agribusiness
Food&Agribusiness: voor en over de totale food- en agriketen Van boer tot leverancier en van afnemer tot verwerker; Food&Agribusiness is hét betrouwbare merk dat het belangrijkste nieuws selecteert, aandacht heeft voor politiek debat, economische en maatschappelijke ontwikkelingen en de laatste marktcijfers. Met 4x per week de krant, een uitgebreide website, dagelijkse nieuwsbrieven en jaarlijks diverse webinars en evenementen is Food&Agribusiness dé plek voor iedereen binnen de food- en agrisector die op de hoogte wil blijven.
5 volgers
-
Verderland
Verderland is een nomadische, eetbare en avontuurlijke tuin op ondernemerstuin Un Bietje Groen in Tilburg, waar meerdere pioniers actief zijn met een eigen tuin rondom voedsel en een groene leefstijl.
1 volger
-
Cholfittykaas
Bij Kaasboerderij De Ruurhoeve in Hoogeloon wordt o.a. overheerlijke en gezonde kaas gemaakt: 'Cholfitty-Kaas' Klik op de link om de bedrijfsfilm te bekijken (2:47 min): https://youtu.be/AsqeBo8yu-s Op maandag 12 oktober organiseren wij een 3-tal interessante lezingen/workshops waarbij u op de hoogte wordt gebracht van de nieuwste wetenschappelijke ontwikkelingen over gezonde vetten in relatie tot aderverkalking met tevens de mogelijkheid om uw bloedvaten gratis te laten meten. Voor meer informatie en aanmelden gaat u naar: https://www.cholfitty.com/Lezingen-en-presentaties/
2 volgers
-
Groentjessoep
Groentjessoep maakt kinderen gezonder en wijzer: Met Groentjessoep proeven kinderen heel veel verschillende groente en leren ze op een leuke en praktische manier waarom groente gezond is. Zo leren we kinderen hoe gezond eten helpt om lekker in je vel te zitten en gaan we de strijd aan tegen overgewicht.
2 volgers
-
Provincie Noord-Brabant
Brabant is een slimme provincie, die vooroploopt in het duurzaam produceren van gezonde voeding van hoge kwaliteit, in vernieuwende techniek én in betrokkenheid tussen boeren en inwoners. Daarom is Brabant ook in 2023 lead partner van Dutch Food Week. 6 t/m 14 oktober 2023 belooft een week te worden met uiteenlopende activiteiten door heel Brabant, gericht op ons voedsel van vandaag en morgen! Wij organiseren activiteiten met: - Gemeente Meierijstad - Gemeente 's-Hertogenbosch - Gemeente Altena - Gemeente Helmond - Food Tech Brainport - Koning Willem I College - HAS green academy - Yuverta - De Rooi Pannen - Summa College - Stichting Samen Tegen Voedselverspilling - Omroep Brabant - VisitBrabant - Horeca Brabant - AgrifoodCapital - ZLTO - Libema - Cosun - De Verspillingsfabriek - LocalTea Ondernemers en organisaties in heel Brabant laten zien waar onze provincie groot in is. Wil jij ook een activiteit organiseren tijdens Dutch Food Week? Wij denken graag mee en helpen je vooruit met ons netwerk en onze kennis. Doe mee! We zetten flink in op communicatie, ook voor jouw activiteit, want we willen een groot publiek bereiken. Wil je hierover in overleg met ons? Neem dan contact met ons op via mdwit@brabant.nl of +31681787029.
3 volgers
-
Caring Farmers
Caring Farmers is de nieuwe boerenbelangenbehartiger voor alle boeren die op weg zijn naar een natuurinclusieve kringlooplandbouw. Voor boeren die al kringlooplandbouw bedrijven, of die de eerste stappen in die richting maken. Maar ook consumenten, ketenpartners, wetenschappers, NGO's zijn welkom om aan te sluiten bij de Caring Community! Want een voedseltransitie doen we met zijn allen. Caring Farmers is een stichting die alle partijen wil verbinden zodat we samen sneller komen tot natuurinclusieve kringlooplandbouw.
1 volger
-
AgriFood Capital
Wij zijn de makers van het voedsel van vandaag en morgen AgriFood Capital is het samenwerkingsverband van bedrijven, kennisinstellingen en overheden in de regio Noordoost-Brabant. Voedselmakers die geloven dat de manier waarop we vandaag voedsel maken en eten, het verschil maakt voor morgen. Samen werken we aan de slimste en duurzaamste voedselketens van boer tot bord. Deze voedselketens zijn precies, circulair, waardevol en verbonden. Wat bieden we? Wij helpen voedselmakers om vernieuwender te zijn en meer impact te maken met: - Expertise, netwerk en (toegang tot) kapitaal. - Programma’s, projecten en netwerk-activiteiten gericht op ondernemen, innoveren, leren en samenwerken in agrifood. - Inspirerende cases en voorbeelden die laten zien dat het wérkt. Noordoost-Brabant Dat doen we vanuit Noordoost-Brabant, een regio met een rijke traditie in voedsel maken. Met uitblinkers in agrifood, hightech en logistiek. Een regio waar dromers, durvers en doeners van niets iets maken en daar samen de schouders onder zetten. Innovatie vinden we hier heel logisch omdat we elkaar steeds blijven uitdagen. En dat alles willen we graag delen met de rest van de wereld.
2 volgers
-
Tuin de Es
Tuinderij de Es is een schitterende tuinderij in Haaren waar we sinds 1981 biologische groente telen. We bieden werk en dagbesteding aan mensen met dementie, met een psychiatrische aandoening en/of mensen die hun leven weer op de rit willen krijgen. Daarnaast vinden wij het gewoon heel leuk om mensen te ontvangen, met hen te eten en om van elkaar te leren. Welkom op Tuinderij de Es!
1 volger