
Imagro
Ottersum, Limburg
Volgend 14 resultaten
-
De Week van Ons Eten
De Week van Ons Eten is de tweede week in oktober, van 4 t/m 11 oktober 2025, waarin we iederen bewust proberen te laten genieten van goed en gezond voedsel, want het smaakt beter als je weet wat je eet. Onze voedselsector en innovatie in alle schakels van de keten; alles over eten heeft een plek tijdens De Week van Ons Eten. Wil je meer weten over de achtergrond, het bestuur en het projectteam? Lees dan snel "over ons"!
24 volgers
-
'n Bietje gezond
Petra Wevers is als groene coach met haar bedrijf KrachtigBuiten, betrokken bij vele sociale en duurzame projecten waarbij gezond opgroeien voor kinderen centraal staat en Leontine Ouwerling is als voedingsdeskundige met haar bedrijf OpjeBordje actief in het begeleiden van kinderen en gezinnen bij leefstijl en gezonde keuzes, waarbij voeding veelal leidt tot een betere gezondheid en het verdwijnen van klachten. Samen hebben zij de krachten gebundeld en " 'n Bietje Gezond" opgericht met als gezamenlijke missie kinderen te leren over de waarde en het belang van gezonde voeding en gezond opgroeien. Het is belangrijk dat kinderen op jonge leeftijd meer te weten komen over gezonde voeding en leefstijl, zodat ze leren om ook op latere leeftijd gezonde en duurzame keuzes te maken. Door de kinderen uit de klas te halen en in aanraking te brengen met de natuur, de boer en de kwekers, ervaren kinderen waar gezonde voeding vandaan komt en wat ervoor nodig is om het te laten groeien, te oogsten en uiteindelijk als maaltijd op je bord te krijgen. Bietje Gezond is de motor achter vele projecten en evenementen. Een van de projecten is "n Bietje Gezond op Waterpoortgrond;" een voedsel educatie project wat georganiseerd wordt voor basisschoolkinderen in Waterpoort gebied. Een pure boerderij beleving bij lokale boeren waar kinderen leren waar het voedsel vandaan komt, wat gezonde voeding inhoudt en waarbij ze zelf aan de slag gaan met het bereiden van verse producten aan de hand van hun eigen gemaakte recepten. Met als eindresultaat een prachtig kinderkookboek en een gezond kindermenu in lokale restaurants. 12 scholen uit 3 provincies binnen Waterpoort gebied doen hieraan mee komend schooljaar. "'n Bietje Gezond de Polder rond," heeft het Bietje Gezond team voor de 2e keer dit jaar georganiseerd binnen de gemeente Moerdijk. Gezinnen fietsen de polders rond langs boerderij winkels, kopen lokale produkten aan de hand van een boodschappenlijst en ontvangen een recept waarmee ze aan het eind van de dag een gezond gerecht klaar maken. Onderweg valt er van alles te beleven en te leren voor kinderen.
7 volgers
-
FNLI
De Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI) is de koepelorganisatie en belangenbehartiger voor verwerkende en importerende bedrijven en branches in de Nederlandse levensmiddelenindustrie. De FNLI vertegenwoordigt circa 450 bedrijven (multinational, midcap en mkb) en 18 brancheorganisaties.
7 volgers
-
Provincie Drenthe
Al vanaf 2019 is de provincie Drenthe partner van De Week van Ons Eten. Want in Drenthe worden zoveel lekkere producten gemaakt, daar zijn we trots op!
5 volgers
-
Food Delta Zeeland
De Zeeuwse foodsector werkt aan de toekomst. Dit doen we samen onder de naam FoodDelta Zeeland. De hele foodketen van uitgangsmaterialen, teelt & houderij, ontwerp & verwerking, retail & horeca en alle bijbehorende dienstverlening kunt u in Zeeland vinden. Er is een grote diversiteit aan voeding van zee en van land. Typisch Zeeland. Samen hebben we de ambitie om vanuit ons krachtige verleden in Food Zeeland verder te ontwikkelen tot innovatieve voorbeeldregio voor de toekomst. We doen dit door in een innovatienetwerk van bedrijven, kennisinstellingen en overheden samen door middel van een innovatieprogramma te werken aan de thema’s van de toekomst. Partijen binnen en buiten Zeeland kunnen hier een bijdrage aan leveren: join the future of food
6 volgers
-
Foodvalley
Samen bouwen aan een duurzaam voedselsysteem Foodvalley is een onafhankelijke non-profitorganisatie die sinds 2004 werkt aan de transitie naar een duurzaam voedselsysteem. We bouwen en versterken een internationaal ecosysteem van bedrijven, overheden, onderwijs- en kennisinstellingen die samen innoveren op het gebied van gezonde voeding en duurzame productie, waarbij natuurlijke hulpbronnen optimaal worden benut en de voedselzekerheid toeneemt. Van idee naar praktijk: onze aanpak Als Practice Leader begeleiden we partijen van ambitie naar concrete actie. We brengen koplopers uit verschillende sectoren en landen bij elkaar en stimuleren collectieve actie op de gebieden proteinetransitie, gezonde voeding en circulaire agrifood. We bieden toegang tot relevante netwerken en communities, financiële middelen, gedeelde faciliteiten en best practices. Zo versnellen we innovatie en business development en bouwen we samen aan nieuwe, toekomstbestendige sectoren. Onze visie voor 2050: een voedselsysteem dat tien miljard mensen voorziet van gezond, betaalbaar en duurzaam voedsel, geproduceerd met respect voor mens, dier en planeet. Partners vormen de kern van ons ecosysteem: start-ups, scale-ups, multinationals en kennisinstellingen werken samen aan het versnellen van systeemverandering. Samen bepalen we de koers, initiëren we initiatieven en programma’s en creëren we internationale zichtbaarheid, impact en economische groei. Shaping the future of food together www.foodvalley.nl
11 volgers
-
Food&Agribusiness
Food&Agribusiness: voor en over de totale food- en agriketen Van boer tot leverancier en van afnemer tot verwerker; Food&Agribusiness is hét betrouwbare merk dat het belangrijkste nieuws selecteert, aandacht heeft voor politiek debat, economische en maatschappelijke ontwikkelingen en de laatste marktcijfers. Met 4x per week de krant, een uitgebreide website, dagelijkse nieuwsbrieven en jaarlijks diverse webinars en evenementen is Food&Agribusiness dé plek voor iedereen binnen de food- en agrisector die op de hoogte wil blijven.
5 volgers
-
Dutch Food Week TV
Volg de aanloop naar en de hele week in oktober de Dutch Food Week via Dutch Food Week TV
5 volgers
-
Greenport West-Holland
Greenport West-Holland is het samenwerkingsverband van ondernemers, overheden, onderwijs- en kennisinstellingen. Dit is de zogenoemde ‘triple helix’. Samen werken deze partijen aan een gezonde, vitale en duurzame toekomst voor het regionale tuinbouwcluster. Dit cluster bevat alle bedrijven en organisaties die actief zijn op het gebied van voeding en sierteelt: van handelaren tot productiebedrijven en van veredelaars tot logistieke bedrijven. De Greenport onderzoekt welke acties nodig zijn voor die gezonde, vitale en duurzame toekomst: de ondernemers hebben daarbij de regie; overheden en onderwijs- en kennisinstellingen faciliteren. Greenport West-Holland is een van de founding partners van Dutch Food Week.
4 volgers
-
ZLTO
ZLTO (Zuidelijke Land- en Tuinbouworganisatie) is een vereniging voor ondernemers in de groene ruimte in Noord-Brabant, Zeeland en Zuid-Gelderland.
1 volger
-
Royal Cosun
Royal Cosun is een internationale en toonaangevende agrarische coöperatie die bijna 125 jaar bestaat en in handen is van zo’n 8.400 telers van suikerbieten. Het is onze missie om op een transparante en circulaire manier de volle potentie van planten te ontsluiten en om te zetten in waardevolle, plantaardige oplossingen. Onze visie The Plant Positive Way vindt haar basis in het fundament van bijna 125 jaar Cosun historie in succesvolle verwaarding van akkerbouwgewassen als suikerbieten, cichorei en aardappelen in een divers portfolio van producten met toegevoegde waarde. Denk bijvoorbeeld aan diverse aardappelproducten, plantaardige eiwitten en voedingsvezels. Zo zorgen we ervoor dat steeds meer mensen genieten van gezonde en lekker eten en producten met een positieve impact. Met onze producten en ingrediënten spelen we in op maatschappelijke uitdagingen en transities rond klimaatverandering, de vervanging van fossiele grondstoffen, de eiwittransitie en de groeiende vraag naar voeding en gezondere voedingsingrediënten. Wij geloven dat planten de oplossing kunnen zijn voor deze uitdagingen, nu en in de toekomst.
1 volger