
Boerderij Zorgvrij
Velsen-Zuid, Noord-Holland
Volgend 11 resultaten
-
De Week van Ons Eten
De Week van Ons Eten is de tweede week in oktober, van 4 t/m 11 oktober 2025, waarin we iederen bewust proberen te laten genieten van goed en gezond voedsel, want het smaakt beter als je weet wat je eet. Onze voedselsector en innovatie in alle schakels van de keten; alles over eten heeft een plek tijdens De Week van Ons Eten. Wil je meer weten over de achtergrond, het bestuur en het projectteam? Lees dan snel "over ons"!
24 volgers
-
Mijn Kaaskoe
Mijn KaasKoe – Het lekkerste kaas abonnement van Boerderij van Zeelst Weten waar je kaas vandaan komt, geeft een goed gevoel. Mijn KaasKoe is een uniek idee waarbij je elke maand de allerlekkerste kaas ontvangt, gemaakt van de verse melk van de koeien op Boerderij Van Zeelst in Hedel. Onze KaasKoerier bezorgt de kaas iedere maand bij jou aan de deur. Met vier smaken (jong belegen kaas, belegen kaas & extra belegen kaas) geniet je altijd van de eerlijke & heerlijke kaas! Boerderij van Zeelst Al generaties lang zijn de families van boer Bert en boerin Ine verbonden aan het ambachtelijke beroep van boer. Mensen met hart voor hun zaak, dieren en ook zeker onze heerlijke kaas. Het kan ook niet anders dat hun zoon boer Joris de liefde deelt voor vak. Wat lange tijd ontbrak, was de binding met de consument. Daar kwam ‘Kaaskoning’ Jo Penders in beeld. De bekroond kaasspecialist zette samen met boer Bert Mijn KaasKoe op.
5 volgers
-
Foodvalley
Samen bouwen aan een duurzaam voedselsysteem Foodvalley is een onafhankelijke non-profitorganisatie die sinds 2004 werkt aan de transitie naar een duurzaam voedselsysteem. We bouwen en versterken een internationaal ecosysteem van bedrijven, overheden, onderwijs- en kennisinstellingen die samen innoveren op het gebied van gezonde voeding en duurzame productie, waarbij natuurlijke hulpbronnen optimaal worden benut en de voedselzekerheid toeneemt. Van idee naar praktijk: onze aanpak Als Practice Leader begeleiden we partijen van ambitie naar concrete actie. We brengen koplopers uit verschillende sectoren en landen bij elkaar en stimuleren collectieve actie op de gebieden proteinetransitie, gezonde voeding en circulaire agrifood. We bieden toegang tot relevante netwerken en communities, financiële middelen, gedeelde faciliteiten en best practices. Zo versnellen we innovatie en business development en bouwen we samen aan nieuwe, toekomstbestendige sectoren. Onze visie voor 2050: een voedselsysteem dat tien miljard mensen voorziet van gezond, betaalbaar en duurzaam voedsel, geproduceerd met respect voor mens, dier en planeet. Partners vormen de kern van ons ecosysteem: start-ups, scale-ups, multinationals en kennisinstellingen werken samen aan het versnellen van systeemverandering. Samen bepalen we de koers, initiëren we initiatieven en programma’s en creëren we internationale zichtbaarheid, impact en economische groei. Shaping the future of food together www.foodvalley.nl
11 volgers
-
Jong Leren Eten
Het programma Jong Leren Eten staat voor zoveel mogelijk kinderen en jongeren in aanraking laten komen met informatie en activiteiten over voedsel/voeding. Het doel? Een generatie die gezonde én duurzame keuzes maakt.
8 volgers
-
LekkerBoer
LekkerBoer heeft als missie om kinderen, jongeren en ouders in beweging te brengen voor het verhaal achter ons eten, op de plek waar het ‘gemaakt’ wordt. Dit gebeurt onder andere door het organiseren van Foodcamps. Je uitleven tijdens de bootcamp. Daarna samen op voedselavontuur! In de stal, de wei, de boomgaard of de groentetuin scharrel je je producten bij elkaar om samen te bereiden in de foodtrailer met een echte kok. Zelfgemaakt, vers, gezond en lekker. De boer helpt je bij het oogsten en vertelt erover. Op het land bij de boer proef je je eten pas écht!
5 volgers
-
Kok in de Klas / Smaaklessen
Smaaklessen voor op school én thuis! Smaaklessen is hét gratis les-programma over eten voor groep 1 t/m 8. Door te proeven, ruiken, horen, voelen en te kijken verkennen kinderen hun eten. Door Smaaklessen krijgen kinderen flink wat kennis over eten én ervaring met gezond en duurzaam eten. www.smaaklessen.nl Smaakwereld: Hoe komt een vis in de supermarkt terecht? In welk drankje zitten de meeste suikerklontjes? Ontdek het in de Smaakwereld! De Smaakwereld is een interactieve klikplaat, met leuke activiteiten over voeding voor thuis. www.smaakwereld.nl
5 volgers
-
rotterzwam
Rotterzwam gelooft in een samenleving die kringlopen sluit, grondstoffen maximaal benut en meer plantaardige dan dierlijke eiwitten consumeert. Dat doen wij door lokaal, regionaal en internationaal samen te werken om de productie van paddenstoelen op lokale reststromen te stimuleren en vergemakkelijken. De uitkomst is een breed scala aan producten en diensten rond paddenstoelenproductie, bewustwording en (h)eerlijke snacks op basis van plantaardige eiwitten.
2 volgers
-
Visit Beemster
De vruchtbare grond in De Beemster, met een specifieke zilte smaak, zorgt ervoor dat er (h)eerlijke streekproducten verbouwd en gemaakt kunnen worden. Deze willen we graag tijdens de Beemster Food Week aan de bezoekers laten zien en proeven. In samenwerking met gemeente Beemster & Purmerend, Beemster ondernemers en VISIT Beemster zetten we de Beemster Streekproducten op de kaart. ONTDEK de parels van De Beemster PROEF de liefde en passie GENIET van de (h)eerlijke smaken BELEEF De Beemster Streekproducten
4 volgers
-
BoerenBeef
BoerenBeef Op onze boerderij houden wij op biologische wijze runderen van het ras Limousin. Onze dieren grazen in de landerijen van Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer en zijn dus natuurbeheerders. Wij verkopen het vlees van onze dieren en nog veel meer andere biologische- en streekproducten in de boerderijwinkel. Daarnaast organiseren wij KoeienSafari's naar de koeien in onze natuurgebieden toe en verzorgen we boederijeducatie.
1 volger
-
Wageningen University & Research
To explore the potential of nature to improve the quality of life.
2 volgers