
Regio Foodvalley
Ede, Gelderland
Volgers 6 resultaten
-
Alliantie Voeding in de Zorg
Stichting Alliantie Voeding in de Zorg, is het landelijke expertisecentrum van voeding in de zorg. Onze medewerkers realiseren samen met zorgprofessionals gezondheidswinst door preventie in de zorg. Dat doen we door wetenschappelijke inzichten over voeding en beweging persoonlijk toepasbaar te maken. We werken samen met overheden, het bedrijfsleven, zorgverzekeraars, zorgorganisaties en kennisinstellingen. Binnen ons project Goede Zorg Proef Je verzorgen we, binnen het Nationaal Preventieakkoord in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, de landelijke uitrol van een gezond voedingsaanbod in ziekenhuizen en zorginstellingen voor patiënten, bezoekers en medewerkers. ‘Op naar een gezond voedingsaanbod in ziekenhuizen en andere zorginstellingen!’
0 volgers
-
Visit Beemster
De vruchtbare grond in De Beemster, met een specifieke zilte smaak, zorgt ervoor dat er (h)eerlijke streekproducten verbouwd en gemaakt kunnen worden. Deze willen we graag tijdens de Beemster Food Week aan de bezoekers laten zien en proeven. In samenwerking met gemeente Beemster & Purmerend, Beemster ondernemers en VISIT Beemster zetten we de Beemster Streekproducten op de kaart. ONTDEK de parels van De Beemster PROEF de liefde en passie GENIET van de (h)eerlijke smaken BELEEF De Beemster Streekproducten
4 volgers
-
De Week van Ons Eten
De Week van Ons Eten is de tweede week in oktober, van 4 t/m 11 oktober 2025, waarin we iederen bewust proberen te laten genieten van goed en gezond voedsel, want het smaakt beter als je weet wat je eet. Onze voedselsector en innovatie in alle schakels van de keten; alles over eten heeft een plek tijdens De Week van Ons Eten. Wil je meer weten over de achtergrond, het bestuur en het projectteam? Lees dan snel "over ons"!
24 volgers
-
GrowWizzKid
Gedragsverandering door praktisch en innovatief voedselonderwijs. Zelf gewassen kweken in een binnenteeltsysteem vormt de rode draad in de lessen. Herkomst van (gezonde) voeding, voedselproductie, de impact daarvan op jouw omgeving en die van de wereld, gezondheid, duurzaamheid en innovatie zijn veelomvattende thema's die worden behandeld. GrowWizzKid is een structureel lesprogramma voor leerlingen van alle niveaus in basis- en voortgezet onderwijs.
0 volgers
-
Nederlands Bakkerij Centrum
NBC is er om de bakkerijsector sterker te maken. Dat doen we onder meer door het delen van kennis, marktonderzoek te doen, en gezamenlijke projecten en imagocampagnes te voeren. We werken samen met leveranciers, brancheverenigingen, universiteiten, onderzoeksinstellingen, overheden en NGO's. Zo zorgen we ervoor dat de consument dagelijks geniet van bakkerijproducten, omdat ze passen in een moderne leefstijl. Nationaal Schoolontbijt Het Nationaal Schoolontbijt is een compleet initiatief: leren over het belang van een gezond ontbijt én het ook ervaren. In de ontbijtweek schuiven basisscholen, kinderopvanglocaties en brugklassen in heel Nederland aan tafel voor een gezond ontbijt als goede start van de dag. Het ontbijtpakket wordt samengesteld volgens de richtlijnen van de Schijf van Vijf en bevat een keuze aan gezonde ontbijtproducten. Zo ervaren kinderen op een feestelijke manier wat je ’s ochtends het beste kunt eten en wat het met je doet. Ook bieden we online lesmateriaal aan dat vrij toegankelijk is voor scholen om in de weken voorafgaand het ontbijt aan te bieden, te vinden op www.ontbijtaandebasis.nl. Dit materiaal kunnen basisschool- en brugklasdocenten gebruiken om in de klas aandacht te besteden aan het belang van een gezond ontbijt en wat dat dan precies is. Met feiten, film en fun kunnen leerlingen op speelse wijze leren over brood en andere ontbijtproducten, de Schijf van Vijf en meer. Voor de middenbouw, bovenbouw en de brugklas is er zelfs nog een extra ontbijt-challenge. Het Burgemeestersontbijt Het Burgemeestersontbijt is een vast onderdeel van het Nationaal Schoolontbijt. Daarbij staan het welzijn en de gezondheid van alle kinderen bovenaan het verlanglijstje. In deze bijzondere ontbijtweek van 7 t/m 10 oktober brengen we samen met het belang van gezond ontbijten onder de aandacht met als droom een gezond ontbijt, elke dag en voor ieder kind. De burgemeester kiest zelf een ochtend in die week waarop één schoolklas aanschuift in de raadzaal of in de klas voor een gezond ontbijt. Het Burgemeestersontbijt en een goed gesprek over het belang van een gezond ontbijt. Tijdens het Burgemeestersontbijt kunnen kinderen in gesprek gaan met de burgemeester en/of wethouder over het belang van een gezond ontbijt. Het is een kans voor de burgemeester om in contact te komen met de jonge generatie en te luisteren naar hun behoeften en ideeën. Zo openen we het gesprek om de noodzaak van gezond eten te onderstrepen en structurele veranderingen door te voeren in de gemeentelijke aanpak. Over de Week van het Brood De Week van het Brood is sinds 2022 neergezet door het Nederlands Bakkerij Centrum als evenementweek, bedoeld om bij heel Nederland de liefde voor brood weer aan te wakkeren. De Week van het Brood vindt - volgens traditie inmiddels - altijd plaats eind januari. Aan het begin van het jaar omdat veel mensen dan bewuster bezig met hun (gezonde) leefstijl en eetpatroon. Een aantal jaar stond volkoren in de spotlight, met slogans als Volkoren, vol vezels, vol smaak. Met het NK Broodbeleggen ligt het accent op de veelzijdigheid en diversiteit van brood. NK Broodbeleggen Ter ere van de Week van het Brood organiseert het Nederlands Bakkerij Centrum het NK Broodbeleggen. Vanwege het grote succes van de 1e editie kan een volgend NK Broodbeleggen niet uitblijven. De 2e editie van het NK Broodbeleggen vindt plaats in week 4: van 19 t/m 25 januari 2026. Met het NK Broodbeleggen is mooi de veelzijdigheid en diversiteit van brood te zien. Alles kan op brood! En brood kan op ieder moment. Het NK Broodbeleggen vindt primair plaats op social media. Het principe is simpel ‘Deel jouw unieke belegde broodje met #NKbroodbeleggen op Tiktok of Instagram en maak kans op een review door een populaire influencer'. Wie de inzendingen van 2026 gaat beoordelen, wordt nog bekend gemaakt. Verspillingsvrije week "Het oude sneetje, achtergebleven, als laatste gekozen. Maar weggooien is zonde, want het wordt lekkerder met de seconde!” De Ode aan het Oude Sneetje beschreef mooi de boodschap die nog altijd relevant is. Er wordt te veel van ons lekkere en voedzame brood weggegooid en dat is broodzonde! De Nederlandse consument verspilt zo’n 3 boterhammen per week, ruim 60 miljoen boterhammen per week in heel Nederland. Tijd om daar samen verandering in te brengen! Van 8 t/m 14 september 2025 haken wij aan bij de Verspillingsvrije Week waarin we heel Nederland willen aanzetten om minder voedsel, en dus ook brood, te verspillen. Op deze pagina kan je gratis materialen bestellen voor in de winkel en online materialen Bakkerszout 2.0 Ondanks alle gezondheidsvoordelen die brood in zich heeft, krijgen consumenten uit de categorie ‘brood, granen, rijst en pasta’ het meeste zout binnen. Gevolgd door de categorieën vlees(producten) en zuivel. De bakkerijsector heeft tussen 2011 en 2018 enorme stappen gezet om dit te verlagen, maar nog steeds is deze positie niet ideaal. De gemiddelde Nederlander eet 6 sneetjes brood per dag; dat zorgt voor de grote bijdrage in de zoutinname. De bakkerijsector is verplicht om een positieve bijdrage aan de gezondheid van consumenten te leveren, dus is het tijd voor 'Bakkerszout 2.0'. Met als uitdaging het natriumgehalte in het bakkerszout terug te dringen, maar wel het belangrijke mineraal jodium te blijven bieden. Daarbij mag niet ingeleverd worden op de smaak, het bakproces en de prijs. Nederlands Baktarwe Een zelfvoorzienende keten van graan tot brood, die duurzaam is en voorbereid op de toekomst. Dat is waar twintig partijen uit de graan-, meel- en broodketen voor kiezen met het starten van het project Nederlandse Baktarwe. In dit project wordt verkend hoe we het aandeel van Nederlands graan in Nederlands brood verhogen. Het kan al en er is grote behoefte aan, maar er is tot nu toe maar een beperkte beschikbaarheid van baktarwe van ons land.
0 volgers
-
Landwinkel & Schenkerij De Kastanjeboom
Ons familiebedrijf Landwinkel &Schenkerij De Kastanjeboom met daarnaast een melkveebedrijf en een zuivelatelier is gevestigd net buiten Bunschoten-Spakenburg vlakbij Amersfoort-Noord. Wij zijn lid van de Landwinkel Coöperatie. Een samenwerking van trotse boeren met passie voor regionale kwaliteitsproducten afkomstig van het eigen boerenbedrijf en collega's. Wij dragen bij aan een korte en transparante keten. Kom ontdekken, proeven, genieten en beleven bij de Landwinkel. Op ons erf maken wij van onze melk, Scoontjes-room, de Nederlandse variant van clotted cream. Het is een erkend streekproduct en een echte heerlijke zuiveldelicatesse. Lekker voor op een scone of bij een stuk appeltaart! Daarnaast roken wij ook op ambachtelijke wijze kaas op ons erf. Een knipoog naar ons (voormalig) vissersdorp Bunschoten-Spakenburg. De vissers roken de paling de boeren roken de kaas! In onze Landwinkel treft u een groot assortiment aan producten uit de regio's zoals boerenzuivel, boerenkazen, lokaal/eigen vlees: rund, varken, kip, groenten, fruit, sappen, jams en mooie cadeaupakketten. Ook kunt u genieten van een scone met scoontjes-room en jam met een kopje cappuccino (met melk van onze koeien) of een kopje thee in onze schenkerij!
0 volgers